11/4/09


Acepto críticas (gracias Pepe).


Quants cops es van creuar les seves mirades?
Ella no ho sabia prou bé, tampoc va gosar preguntar-li. Al cap i a la fi només eren això, mirades que no arribarien a ser res més.
La pluja queia dins un sense sentit, dins d'un indret del que preferia escapar, però sempre sense èxit.
No era la única que mirava la pluja, però potser sí la única que l'observava.
Aquell lloc respirava buidor. Això li encantava, el feia més seu, més personal, però era inevitable que totes aquestes sensacions no la submergissin més, encara, en les seves pors i obsessions.
Li digueren un dia: “qui és obsessiu, és obsessiu”. Mai s'ho havia plantejat de tal forma, però potser era veritat, la seva veritat, i l'únic que la podia salvar era una obsessió major que la beneficies.
No demanava tant - o això pensava - només alguns somriures més als seus moments de solitud, somriures que tan poc freqüents s'havien tornat a mesura que passaven els anys.
I va romandre pensativa, per no variar, sentada en aquella espècie de cadira-banc, i repetint-se a ella mateixa: “si les mirades no arriben a ser més, serà perquè no vols...”


¿Cuántas veces se cruzaron sus miradas?
Ella no lo sabía muy bien, tampoco se atrevió a preguntarlo. Al fin y al cabo sólo eran eso, miradas que no llegarían a ser nada más.
La lluvia caía en un sin sentido, dentro de un lugar del que prefería escapar, pero siempre sin éxito.
No era la única que miraba la lluvia, pero quizás sí la única que la observaba.
Aquel lugar respiraba vacío. Eso le encantaba, lo hacía más suyo, más personal, pero era inevitable que todas estas sensaciones no la sumergieran más, aún, en sus miedos y obsesiones.
Le dijeron un día: "quién es obsesivo, es obsesivo". Nunca se lo había planteado de tal forma, pero quizás era verdad, su verdad, y lo único que la podía salvar era una obsesión mayor que la beneficiara.
No pedía tanto - o eso pensaba -, sólo algunas sonrisas más en sus momentos de soledad, sonrisas que tan poco frecuentes se habían vuelto a medida que pasaban los años.
Y permaneció pensativa, para no variar, sentada en esa especie de silla-banco, y repitiéndose a sí misma: "si las miradas no llegan a ser más, será porque no quieres..."

4 comentarios:

  1. Brindo por las miradas que hablan pero sobretodo por las que callan...no se si lo has visto pero seguro que has escrito sobre ello.
    "El Columpio".

    http://www.youtube.com/watch?v=ZoEOXu1_hy4

    Oscar.

    ResponderEliminar
  2. Avui ni paraules ni opinions...avui tan sols decepcions.
    Es el que hi ha, però no per això el que agrada trobar.
    Uns ulls que ja no hi veuen, son dos condemnats a perdres en les ombres. Dos ulls condemnats a no ser vistos, son dos condemnat que ademes se saben ingnorats.

    Si el que es...es...llavors quina opció queda?

    k.

    ResponderEliminar
  3. Tiene dieciocho años. Dieciocho años y una mente inquieta. Ansía comprender cuanto le rodea y el porqué del comportamiento ajeno. Observadora , analítica y esponja que todo lo empapa.
    Estimada Irene. Te preguntas porqué tu prójimo no se hace preguntas. No se las hace para no empaparse. Conocer significa empatizar, sentir lo que sienten los demás y eso puede doler . Para muchos es mejor dejarse llevar, resguardarse bajo el paragüas de papá hasta que papá Estado se haga cargo de ellos.
    Pero se equivocan.
    Conocer es también comprender, aprender y compartir. Ser mejor. Más fuerte y más astuto. Te da ventaja . Solo quienes entrenan duro pueden correr una maratón sin desfallecer antes de llegar a meta. Tu, que solo tienes dieciocho años estás empezando a entrenar , y mañana llegarás primera a la meta.

    ResponderEliminar
  4. Les mirades sempre porten a algun lloc perquè romanen més temps que les paraules, la pluja sempre mulla, la vergonya i la decepció sempre humilien, les veritats i les mentides poden ser bones i dolentes, la complicitat no sempre es té, les cadires blanques no es mouen si no les empenys, el possible de vegades sembla inversemblant, sempre que no ets tú perds el partit.
    No em matxaquis si no gosso mirar-te a la cara, no es culpa meva.

    ResponderEliminar